Kadim Bilgelik

WWW.ASTROSET.COM

PİRAMİTLERİN ve SFENKSİN SIRRI

  Piramitler ve Gize sfenksi sırlarını bize ne zaman açacak ?
  Gezegenimizin her yanında piramit veya piramide benzeyen yapılara rastlamak mümkündür. Onların yapılışıyla ilgili sırlar bizleri hala şaşkınlığa düşürmekte… Piramit denince aklımıza neresi gelir Mısır'ın Kahire'deki piramitleri gelir değil mi?

  Keops-Kefren-Mikerinos Piramitleri
  Bu piramitler büyüklük sırasına göre Keops (Büyük Piramit), Kefren, Mikerinos olarak adlandırılmaktadır. Büyük Piramit'in taban yüzeylerinin her birinin uzunluğu 231 m, yüksekliği 137 m.dir. (esas yüksekliği 148 m olup, bu taşlar düşmüştür) Yüzeyi yerle 51 derece 52 dakikalık bir açı yapar.

  Ezoterik sırlar
  Binlerce yıllık tradisyonlardan günümüze uzanan ezoterik bilgilere göre şu anda elimizde bulunan ve daha henüz derin sırlarına ulaşamadığımız pek çok gizli kayıtlar vardır piramitlerin içinde. Ezoterizm uzmanlarına göre:
“Mısır'daki piramitlerde hala bulamadığımız yerüstü ve yeraltında kalmış belge ve yapılar bulunmaktadır. Ve bu gizli kayıtların bulunması, dünya tarihini değiştirecektir. Daha doğrusu gezegenimizin bugüne kadar asla öğrenemediğimiz gerçek tarihi ile ilgili belgelere ve sırlara ulaşmamız mümkün olacaktır ama bunun bir zamanı vardır ve o zaman gelmeden de belgelere ulaşmamız mümkün değildir.”

 Tarihi bilinmiyor
  Mısır belgeleri Piramit'in hangi tarihte kesin olarak yapıldığını açıklayamıyor. Bu konuda Heredot, M.O. 440'da Mısır'a yaptığı ziyarette ona Büyük Piramit'in kuzey yanında gizli bir kapı ve altında bir oda olduğu söylenir. Daha sonra Romalı Coğrafyacı Strabo M.Ö. 24 yılında Piramit'in içine girdiğini söyler. M.S. 820 yılında matematik ve deniz bilimlerine meraklı Halife Abdullah El Memun Piramit'in içinde değerli eşyaların bulunduğunu düşünür. Piramit'in içine girmek için gizli kapıyı bulmaya çalışır, bulamayınca da Piramit'in içine doğru tünel kazmaya başlar ve sonunda aşağı inen geçidin bulunmasına neden olur. Daha sonra yapılan araştırma ve kazılar sonucunda da çalışmalar ilerler ve yukarı çıkan geçidi, Kraliçe Odasını, Büyük Galeriyi ve Kralın Odasını bulurlar. 
  Kralın Odası 5 m eninde, 6 m yüksekliğinde, 10,5 m boyundadır. Odanın ortasında granitten yapılmış dev bir lahit durur. Kapağı olmayan bu lahitin içide boştur. Bütün diğer bulunan yerler de boştur.

  XII. yüzyılın Arap gezgini Adb El Latif, Piramit hakkında şunları yazmıştır; "Önceleri Büyük Piramit'in taşları gayet parlaktı. Yüzeyi kireç sıvısına benzeyen bir maddeyle kaplıydı. O parlak tabaka üzerinde bazı hiyeroglif yazılar vardı. Bugün bu yazılar okunamayacak derecede silinmiş haldedir. Bütün Mısır'da o yazıları okuyacak kimseye rastlanamadı... Yazıları kopya etmek çok zor bir iş... Beş altı bin sayfa tutacak kadar yazı var."

  Işık saçan
  Eskiden Büyük Piramit'in dört yüzü de ince, parlak bir maddeyle kaplıydı. Bu madde Güneş ve diğer yıldızlardan gelen ışınları yansıtırdı. Piramit'in parlaklığı çok uzaklardan görülebilirdi. Bu yüzden eski yazıtlarda Büyük Piramit için "Işık Saçan" adı kullanılmıştır.
  1638'de İngiliz John Greaves, 1765'te David Davidson, 1798'de Fransız Matematikçi Edme Francois Jomard piramitler üzerinde incelemeler yaptılar. Jomard, Piramit'in bir mezar olarak yapıldığını kabul etmiyordu. 1860'ta John Taylor piramit hakkında incelemelerde bulunarak Piramit'in Dünya'nın boyutlarını ve Güneş yılını kaydetmek için yapıldığı sonucuna vardı. Piramit'in oranları belirli bir geometri ve astronomi kanunlarını içermekteydi; piramitlerin yapılış amacının bu bilgileri saklamak ve gelecek kuşaklara açıklamak için yapıldığını düşünüyordu.

  1864'te İskoçyalı Astronom Charles Piazzi Smyth, piramitlerde yaptığı araştırmalara göre Piramit'in tabanı, yüksekliğinin iki katına bölünürse pi (3,14...) sayısı elde ediliyordu. Moses Cotesworth, Piramit'in gökte dolaşan yıldızların hareketlerinin doğru olarak kaydedilmesi için yapılmış bir takvim olduğu sonucuna vardı. Mısır'da daha küçük birçok piramit de vardır. Mezopotamya'nın Zigguratları, Fenikelilerin sırrı açıklanamayan piramitleri, Meksika piramitleri ve Tayland, Hindistan, Endonezya, Maldiv Adaları 'nda piramide benzeyen yapılar taşıdıkları gizem açısından oldukça dikkat çekicidir.

>> Büyük Piramit

 

© Astroset 2004-2010